Mat på tallerken

Matgledekorpset

19. oktober 2021
Matgledekorpset retter seg mot matfagarbeidere, de som har pleieoppgaver i institusjoner og i hjemmetjenesten, og for de som inspirerer kommuneadministrasjonen til å se sammenhenger mellom innkjøp av mat, kosthold og matglede.

Hva er Matgledekorpset?

Matgledekorpset består av matentusiaster som deler erfaringer og gir veiledning, bidrar med kompetanse og har fokus på ulike områder. Her finnes de ulike områdene som dette gjelder. 

Matgledekorpset veileder om

  • Hygge og trivsel rundt måltider
  • Brukerinvolvering og bevissthet rundt valg av råvarer og retter
  • Kosthold og ernæring
  • Matfaglig – måltider og menyer
  • Organisasjonsfaglig – samarbeid og ledelse

Matgledekorpsene har

  • Bred faglig kompetanse – flest kokker
  • Erfaring med organisasjon og ledelse
  • Høy faglig integritet og er dyktige
  • God samarbeidsevne og lyst til å nå mål
  • «Øyehøydeperspektiv»

Matgledekorpset vil

  • Øke forståelsen for hvordan god mat- og måltidsglede gir helse og trivsel.
  • Bidra til økt innsikt i hvordan matsvinn kan reduseres og lokalmat skaffes
  • Fokusere på hvordan tilpasse matservering til den enkeltes ønsker og behov
  • Lage møteplasser og diskusjonsforum om:
    – innkjøp av mat og bruk av matvarer
    – måltidshygge, menyutvikling og oppgavefordeling internt.
    – finne fram til felles mål og mulighetsrom gir matglede som resultat.

Annen informasjon

Matgledekorpset finnes i seks ulike regioner og disse regionene er Rogaland, Trøndelag, Innlandet, Vestfold og Telemark, Oslo og Viken og Vestland. 

Statsforvalteren i Trøndelag publiserte en artikkel om brosjyren som matgledekorpset har utarbeidet. Brosjyren er ment for å inspirere til matglede og bedre matomsorg for eldre. Brosjyren finner du her

For å lese artikkelen kan du trykke på denne lenken: Slik skal vi inspirere til økt matglede blant eldre.

For mer informasjon om matgledekorpset kan du besøke deres nettside