Om oss

planleggelitt.no: Gode råd for å leve et godt liv hele livet

10.november 2023

På kampanjesiden planleggelitt.no er det samlet gode råd som kan inspirere og hjelpe den enkelte med å planlegge for et godt liv hele livet.

Planlegge for et godt liv hele livet 

For vi blir stadig flere og eldre og vi lever lenger. Pensjonisttilværelsen kan for mange vare nesten en tredjedel av livet. Vi må sørge for at den blir meningsfull både for den enkelte og for samfunnet.

Men hva må til for at vi skal kunne holde oss aktive, delta sammen med andre og bo hjemme så lenge som mulig? Det handler om å planlegge litt, og rådene kan være en god hjelp på veien. 

 

Hvordan vil jeg bo?

Vi ønsker å bo hjemme så lenge vi kan. Da er det lurt å tenke over hva som blir viktig for deg i årene som kommer. For noen kan det være å gjøre tilpasninger der du bor i dag. For andre kan et helt nytt hjem være en bedre løsning. 

Få de gode rådene

 

Hvor vil jeg bo?

Vi tenker ofte på et hjem som fire vegger. Men det handler like mye om hvor du har blitt vant til å leve. Hvem som er dine naboer, venner eller andre du omgås og hva du har av ulike tilbud i nærheten. Kort sagt; hva er viktig for å trives i hverdagen din og hvilke tjenester og servicetilbud mener du er viktige for deg i årene som kommer?

Få de gode rådene

 

Hvordan vil jeg føle meg?

Hva som er et godt liv er individuelt, men god helse er utgangspunktet for oss alle. Gode levevaner handler om å være aktiv, sosial, ha et fornuftig kosthold og om å ha gode rutiner i hverdagen. Når du får mer tid til overs og ikke skal på jobb hver dag, er det kanskje en god ide å ikke leve som om det er lørdag hele uken. 

Få de gode rådene

 

Hva vil jeg fylle tiden med?

I årene som kommer får du mer fritid. Det er lurt å tenke litt over hva du ønsker å gjøre, hva du trives med og hva som betyr noe for deg. Hva vil gi deg en meningsfull hverdag i årene som kommer? Og tenk gjerne litt på det i god tid før pensjonsdagen plutselig er der. 

Få de gode rådene

 

Hvem vil jeg omgås?

Et godt liv handler mye om å ha folk rundt seg, om å bli sett og å ha noen å dele livets oppturer og nedturer med. Noen trenger mange, andre trenger få, men alle trenger noen. Og husk, du skal også ha tid til deg selv.

Få de gode rådene

Til toppen